...RUSTIKALNA PIRINA PICA...
Danes sem imela ogljikove hidrate (OH). V jedilnik tega dne sodijo mlete žitarice in mleta ajda. To so ajdovi in koruzni žganci, kuskus, polenta, kosmiči, izdelki iz moke in zdrobi iz različnih mletih žit.
Lahko si pripravimo tudi testenine (mmmm...), najboljše da polnozrnate, pa tudi pice, vendar brez sira in salame, ker to spada pod beljakovine. Tako da si pripravimo zelenjavno pico:)
Lahko jemo tudi slano pecivo (preste, palčke, slaniki in vse druge vrste nevzhajanega testa) in palačinke.
Ha, najboljše šele pride....
Za večerjo si lahko privoščimo celo kos torte ali pa kos drugega peciva. aja, pa še sladoled (če ste bolj sladkosnede sorte-jaz nisem, sem bolj slanojeda al kako se temu reče)
Tako da pri OH dnevu, res sploh nimaš občutka da si na dieti. Se ti zdi kar malo hecno, ko greš zvečer spati s polnim in zadovoljnim trebuščkom:)
Za zajtrk sem pojedla dve banani.
Za kosilo sem imela pico. Testo je lepo vzhajalo...
Vmes še enkrat pregnetemo...
Pico sem obložila s svežimi šampinjoni, čebulo, olivami in češnjevcem.
Omako za pico sem naredila kar sama iz češnjevih paradižnikov, bazilike, origana, česna ter malo olivnega olja (naredila sem jo že večer prej, da so se okusi lepo razvili in je bila omaka še bolj intenzivnega okusa kot sicer)
Pico sem pekla na 200 stopinj, približno 20 min
In rezultat...
Rustikalno hrustljava pica...
Testo za pico:
25 dag pirine moke
2 dag kvasa (cca)
1/2 žličke sladkorja
mlačna voda
1 žlica olivnega olja
2 žlici ovsenih kosmičev
Mlačni vodi dodajte sladkor in kvas. Ko kvas naraste ga dodajte rahlo osoljeni moki in umesite testo.
Jaz sem testo pustila počivati 3 ure (se mi zdi, da dalj ga pustiš, bolj rahel pride).
No, če se vam pa mudi, bo pa tudi pol ure počivanja v redu:)
Ko testo naraste, ga tanko razvaljajte in premažite s paradižnikovo omako z začimbami.
Potem pa poljubno dodajte na pico še zelenjavo. Tisto, ki vam je najljubša...
Posebej sem si spekla še šampinjone popečene na svežem česnu in peteršilju, da ni bilo vse tako suho. Pa sem ugotovila, da bi bila še skoraj boljša varianta, da bi spekla samo pico z omako in šele potem-na pečeno pico dala popečene šampinjone (probam naslednjič in poročam).
Ker mi je od kosila ostal še košček pice in pol, sem imela pico tudi za večerjo. Zraven pa en cel avokado.
Pa ne kot namaz, ampak kar tako:)
*Pozabila sem na kos kruha in juho po vsakem obroku (po kosilu, pri B in Š dnevu)
Kos polnozrnatega kruha zato, ker pospeši prebavo in 2 dl juhe zato, ker razredči energetsko gost obrok. Namesto juhe lahko popijemo tudi čaj ali vodo.
Jutri me čaka sadni dan. Se že prav veselim, ker si bom privoščila kak super smoothi.
Smutije naravnost obožujem (samo premalokrat si jih naredim:)
Imam občutek da bo jutri en frutastičen dan:)
do takrat pa
*Lahko noč*
Ni komentarjev:
Objavite komentar