sobota, 6. december 2014

6.DAN: ŠKROBNI DAN

...KROMPIR...
Naj poudarim da pri škrobnem dnevu nimam prav veliko izbire. Jem lahko ogljikove hidrate, ki vsebujejo večji delež škroba: fižol, grah, sojo, čičeriko, riž ali krompir, zrna ajde, ječmena ali prosa in drugih žit (kuhano, dušeno ali pečeno na žlici maščobe). Ob tem si lahko privoščim solate in prikuhe iz različnih vrst zelenjave, ki vsebujejo veliko vlaknin. Ob koncu obroka pojemo tudi kos polnozrnatega kruha in popijemo nekaj toplega (čaj, juha, voda).

Zajtrk: 2 jabolki


Kosilo: Krompir z brokolijem. Tole sem probala prvič... Krompir sem skuhala, nato pa sem posebej na olivnem olju prepražila česen, kumino in orehe, dodala malo soli, nato pa v to mešanico dodala  kuhan krompir, vse skupaj še malo popražila in...tadaaaaa-to je to:) aja, pa na koncu sem dala še vmes koruzo (pa vseeno če jo ne bi, ker je bilo brez koruze okusnejše.) Tole kar sem pa scoprala z  brokolijem mi je bilo pa zelo všeč, moram priznati, tako da bom tole naslednjič uporabila kar za prilogo:) njamsk!


Večerja: Motovilec in pražen krompir na čebulci



Tako, za danes je to vse, ker me čaka še velikoo dela.

*Nočko*

Ni komentarjev:

Objavite komentar